Creative Playground

creative

Ett kreativt friluftsprojekt för alla att delta i, bestående av att montera ihop former gjorda av trädstammar till föremål och skulpturer.

Creative playground är ett kreativt utomhusprojekt för alla att delta i, som består av att skapa skulpturer från delar av trädstammar. Projektet är ett legoliknande koncept där alla delarna är utskurna, formade och designade med målet att enkelt smälta samman med varandra.  Träelementen är prefabricerade av vedträ som kommer från närområdets omgivning. Projektet ska ge Helsingborgs invånare och besökare möjlighet att skapa och utmana sitt kreativa sinne på ett konstruktivt sätt. Det  kommer motivera människors konstnärliga medvetenhet och intresse för former, samtidigt som det uppmuntrar lagarbete, fysisk aktivitet och att vara i naturen. Den är tillgänglig för alla invånare och besökare i Helsingborg. Vuxentillsyn för barn är obligatorisk.

Skicka dina bilder via email till:
zoranlukafred@gmail.com

Delade bilder kommer att delta i tävlingen om att vinna Helsingborgs stads årliga Kulturkort. 10 vinnare väljs ut av en jury efter att projektperioden är avslutad. Creative Playground är ett samarbete mellan konstnären Zoran Luka och Helsingborgs Stads Visionsfond.

Fem gånger miljökonst med konstnären Zoran Luka
Zoran Luka är en Helsingborgskonstnär som kombinerar återvinning och naturens egna material i konsten. Nu bjuder han, Fredriksdal museer och trädgårdar med stöd av visionsfonden in till en kreativ verkstad med naturen som utgångspunkt. Fem tillfällen för alla åldrar.

Zoran Luka föddes på Balkan, tog vägen via Danmark och bor idag i Helsingborg. Skulpturer (främst i brons), 3D-skrivarkonst och miljökonst är hans främsta uttrycksområden. Förutom sitt eget skapande håller Zoran i workshops och assisterar andra konstnärer.