Utställning: Carbon Ruins

Carbon Ruins är en utställning och tidsresa om fossileran. Året är 2053. Carbon Ruins har precis invigts – en utställning som firar att den globala nollvisionen av koldioxidutsläpp nåddes 2050. Sverige var det första landet i världen att gå ur den fossila eran som varade mellan 1849-2049.

Läs mer

Fågelinventering på Fredriksdal 2020

För fjärde året i rad har Gustaf Persson inventerat fågelbeståndet på Fredriksdal. Syftet är att fortsatt kartlägga fågelbeståndet, primärt för de häckande arterna, men också i ett försök att skapa en helhetsbild över områdets betydelse för fågellivet totalt. Här kan du läsa inventeringen i pdf: faglar-pa-fredriksdal-25-2020

Läs mer

Yoga i det gröna

Våra uppskattade yogamornarna är tillbaka. Att låta kroppen vakna genom den uråldriga traditionen, som ursprungligen härstammar från Indien, är ett perfekt sätt att ta sig an dagen. Och vi är nog lika glada som er att vi kunde genomföra det första passet idag och klara oss från regn. 

Läs mer

Ny guide om vilda växter

Vi har gjort en ny guide i appen Guide Helsingborg för dig som vill upptäcka mer av Fredriksdal och som är nyfiken på biologisk mångfald och hållbar utveckling.

Läs mer

Få smak på 40 talet

På grund av Covid-19 så är årets 40-talshelg inställd. Men, för att ni ändå ska få en smak på 40-talet har vi spritt ut olika aktiviteter med detta tema under juli och augusti. 

Läs mer

Vinnaren av Rosenkransen 2020 är Flora Linnea

Rosenkransen 2020 går till växtbutiken Flora Linnea som drivs av Max och Lisa Sommelius. Under pågående Rosdagar mottog de priset lördagen den 27 juni.

Läs mer

Upplev Fredriksdal genom digital tur

Nu har vi glädjen att lansera Fredriksdal runt. En digital guide som tillgängliggör vårt fina område även hemifrån. Perfekt för pollenallergiker under sommaren, riskgrupper under rådande corona-läge och latmasken som inte orkar resa sig ur soffan. 

Läs mer

Prova på i smedjan – gör ditt eget eldstål

Mystisk och mytisk, dånande och smutsigt, hårt arbete och inte minst magiska svärd. Det är många tankar som far genom ens huvud när man tänker på smide och smedjor. I sommar erbjuder vi fyra tillfällen när du kan prova på att smida.

Läs mer

Tre trädgårdar

Fredriksdal museer och trädgårdar, Norrvikens trädgårdar och Sofiero slott och slottsträdgård bjuder på intryck för hjärta och själ. Upptäck Sveriges vackraste trädgårdshörn. Generösa ytor, prunkande natur, rik kunskap och upplevelser för alla generationer. En verklig lisa för själen.

Läs mer