Mat på riktigt

Söndagen 1 september är det dags för Mat på riktigt. En dag fylld med hållbar mat, odlande historia och nutida matexperiment. En dag för smakande och lärande där du får prova på att pressa äppelmust, grädda surdegspizza och lära dig mer om rotfrukter kryddor. Förutom detta kan du få träffa lantrasdjuren och mata dem, gå…

Läs mer

Till helgen vrider vi tillbaka tiden

Tredje helgen i augusti vrids klockan tillbaka på Fredriksdal museer och trädgårdar. Från 17 till 18 augusti anordnas 40-talshelg och stadskvarteret på Fredriksdal förvandlas till en tidsenlig fest för alla som gillar 40-talet. Med Kulturkortet har du fri entré hela helgen. Det är ett arrangemang som blir mer och mer populärt för varje år. Under…

Läs mer

Fredriksdals teatermuseum har öppnat

Nu har de två gula biljettbodarna öppnat i ny skepnad på Fredriksdal museer och trädgårdar. Bodarna har förvandlats till ett färgsprakande minimuseum som gestaltar två av Helsingborgs mest uppskattade skådespelare och komiker. Den ena boden är dedikerad Eva Rydberg och den andra Nils Poppe. Läs mer om utställningarna här.

Läs mer

Historien får liv är tillbaka

Nu har äntligen sommarens föreställning av Historien får liv dragit igång. Årets upplaga heter Kampen mellan sjukdom och hälsa och är en föreställning som underhåller hela familjen. Följ med på en tidsresa från 1700-talet till 1970-tal och se vilka hälsobekymmer man tampades med under de olika tidperioderna. Det blir en blandning av fakta och fiktion…

Läs mer

Fredriksdal runt finns nu i appen Guide Helsingborg

Den guidade turen Fredriksdal runt tar dig med på en vandring till mycket av det som anläggningen erbjuder. 17 lyssnarstopp finns på rundan. Du hittar appen i Guide Helsingborg, som är gratis att hämta och finns för både iOS och Android.

Läs mer

Här kan barnen leka hela sommaren

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Men en sommar utan Trollskogen, ormbacken och spindelnätet kan förstås kännas länge för våra yngsta besökare. I väntan på att vår nya lekplats ska bli färdig öppnar vi upp ett provisoriskt lekområde i Fredriksdals sydöstra del 11 juni.

Läs mer

Besök Vårlust och upplev Fredriksdal

Lika delar historia, tips och vårinspiration. En härlig dag på ett Fredriksdal i vårskrud för hela familjen. Söndag 19 maj 10:00-16:00.

Läs mer

Skadegörelse på Fredriksdal

Fredriksdal museer och trädgårdar är en oas för helsingborgare och för stadens gäster. På ett område större än Skansen kan man njuta av djur, natur, kulturhistoria och rekreation. Nu hotas idyllen av illdåd och vandalisering på ett sätt som inte tidigare förekommit. Därför vill vi nu ta allmänheten till hjälp att åtgärda problemen.

Läs mer

Guide Helsingborg på Fredriksdal

Det finns många sätt att uppleva Fredriksdal. På egen hand längs de slingrande stigarna runt området, på en guidad tur, med pamfletten ”Träd och buskar” och audioguider i Guide Helsingborg. I appen finns audioguider för stora och små om historien bakom friluftsmuseet Fredriksdal, naturen i parken och stadskvarteret.

Läs mer