Få smak på 40 talet

På grund av Covid-19 så är årets 40-talshelg inställd. Men, för att ni ändå ska få en smak på 40-talet har vi spritt ut olika aktiviteter med detta tema under juli och augusti. 

Läs mer

Vinnaren av Rosenkransen 2020 är Flora Linnea

Rosenkransen 2020 går till växtbutiken Flora Linnea som drivs av Max och Lisa Sommelius. Under pågående Rosdagar mottog de priset lördagen den 27 juni.

Läs mer

Upplev Fredriksdal genom digital tur

Nu har vi glädjen att lansera Fredriksdal runt. En digital guide som tillgängliggör vårt fina område även hemifrån. Perfekt för pollenallergiker under sommaren, riskgrupper under rådande corona-läge och latmasken som inte orkar resa sig ur soffan. 

Läs mer

Prova på i smedjan – gör ditt eget eldstål

Mystisk och mytisk, dånande och smutsigt, hårt arbete och inte minst magiska svärd. Det är många tankar som far genom ens huvud när man tänker på smide och smedjor. I sommar erbjuder vi fyra tillfällen när du kan prova på att smida.

Läs mer

Tre trädgårdar

Fredriksdal museer och trädgårdar, Norrvikens trädgårdar och Sofiero slott och slottsträdgård bjuder på intryck för hjärta och själ. Upptäck Sveriges vackraste trädgårdshörn. Generösa ytor, prunkande natur, rik kunskap och upplevelser för alla generationer. En verklig lisa för själen.

Läs mer

Rosornas mästare som audioguide i Guide Helsingborg

Nu kan du höra Karin Berglund, en av våra mest uppskattade trädgårdsskribenter, berätta om rosor på det alla mest poetiska vis. I appen Guide Helsingborg finns nu en audioguide om Rosornas mästare. Guiden finns både på svenska och engelska.

Läs mer

Boka utomhusmöte på Fredriksdal

Att vistas utomhus är något som blir mer och mer aktuellt i dessa tider. Därför kan du nu boka ditt möte i våra vackra utomhusmiljöer. Välj mellan att sitta i Körsbärslunden, Engelska parken eller Prästgårdens innergård. På samtliga platser finns flyttbara bänkar och bord med plats för 12 personer. I hyran ingår service där en…

Läs mer

Premiär för Rosornas mästare

Från 9 maj till 30 augusti är utställningen Rosornas mästare öppen för alla trädgårdsälskare. Utställningen hyllar Lars Cedergren och Cedergrens plantskola som länge varit en källa för trädgårdskunskap och inspiration. Lars Cedergren och hans berömda rosenkatalog väckte intresset för bruksrosorna som tidigare varit bortglömda. Plantskolan var liten till storleken men hade en stor betydelse för…

Läs mer

Teatermuseet öppnat för säsongen

Vårt teatermuseum är nu öppet för säsongen! Museet består av de två gula bodarna som står vid teaterentrén. I bodarna brukade besökarna på Fredriksdal köpa biljetter och godis inför alla de teaterföreställningar som tagit plats på Fredriksdal ända sedan 1932. Bodarna slutade användas för ett tiotal år sedan, men gjordes förra året om till ett…

Läs mer