Radioinslag i P4

Den 13 januari var det Tjugondag Knut. Radio P4 Malmöhus med Ola Selmén kom till Fredriksdal och fick en pratstund kring denna tradition med kulturhistorikern Åsa Hässlekvist. En ny skånsk tradition kom också på förslag. Lyssna här.

Läs mer

Praktnejlika räddas på Österlen och på Fredriksdal

Den vackra praktnejlikan är nästa växt ur Fredriksdals samling av vilda växter som flyttar tillbaka ut i naturen. I Sverige växer den bara på färre än 20 platser – i södra Skåne och vid Norrbottens kust. Den blir allt mer sällsynt och är rödlistad som starkt hotad. 2017 samlade vi några frön med dispens från…

Läs mer

Julfint hos oss

Årets Jul på Fredriksdal är inställt men vi kommer givetvis att ha öppet på området som vanligt ändå. Dagligen mellan 10.00-16.00 med fri entré för alla. 

Läs mer

Jul på Fredriksdal är inställt

I år är Jul på Fredriksdal 4-6 december inställt i enlighet med rådande restriktioner. Ett tråkigt men ack så nödvändigt måste. Men vi vill självklart inte bidra till att smitt spridningen ökar och har därför tagit beslutet att ställa in årets julmarknad. 

Läs mer

Väsenvandringen 28/10: återköp av biljetter

Information angående återköp. På grund av rådande omständigheter och ytterligare restriktioner från Folkhälsomyndigheten måste vi tyvärr meddela att kvällens Väsenvandring den 28/10 är inställd. För att få dina biljetter återbetalda hänvisar vi dig till följande:

Läs mer

Ny insats för att bevara vilda växter i Helsingborg

En fjärdedel av de vilda växterna i Sverige är rödlistade. Det innebär att de kommer att försvinna om ingen agerar. Att bevara Sveriges biologiska mångfald är avgörande för en vacker och fungerande natur, som är väl rustad för att anpassa sig till ett klimat i förändring. Nu tar vi tillsammans med stadsbyggnadsförvaltningen till ett nytt,…

Läs mer

Konstverk på havsstranden av Ellen Malmgard

Invid området havsstranden i landskapsbotaniska trädgården hittar du konstverket Havsviken av konstnären Ellen Malmgard. Gestaltningen utgörs av sten och glas: mot tre stenar som naturen format har konstnären gjutit glas som följer stenarnas former.

Läs mer

Ny guide på engelska

Tidigare i somras släppte vi en ny guide i appen Guide Helsingborg för dig som är nyfiken på biologisk mångfald och hållbar utveckling. Nu finns den även på engelska. 

Läs mer

Gå på skördejakt

Under Mikaeli månad 6-27 september blir det tipspromenad för hela familjen om mat och skörd. Upplev ett septembergrant Fredriksdal medan du tävlar om goda priser.

Läs mer